Genoeg blauw op straat?

De raad was op locatie in het Noorden van Haarlemmermeer op 21 maart. Tijdens deze bijzondere vergadering in Halfweg stelde ons raadslid Henriët van den Berg woordvoerder Veiligheid een actualiteitsvraag over de ernstige incidenten in Zwanenburg.

“Ik ben blij dat we op bezoek zijn in het Noorden van Haarlemmermeer, maar de aanleiding van mijn vraag is niet om blij van te worden helaas. Er zijn de laatste tijd een paar hele nare incidenten gebeurd in dit gebied. Begin maart was er een schietpartij op bedrijventerrein De Weeren, hier schuin aan de overkant, half maart een explosie in Zwanenburg en deze week werd Primera overvallen. Dat heeft een zware impact op mensen die er werken en wonen. Is er wel voldoende blauw op straat in dit deel van de polder?” is dan ook de vraag aan het College.

Burgemeester Marianne Schuurmans liet in reactie hierop weten dat zij contact heeft gehad met oa de eigenaar van Primera en uiteraard met de veiligheidsdiensten. Hoewel de drie incidenten los van elkaar staan en de politie en de handhavers hun uiterste best om de veiligheid te bewaken, lopen zij tegen grenzen aan. "Er is helaas nog steeds een tekort aan mensen en Haarlemmermeer is een groot gebied met veel kernen, waardoor het moeilijk is om overal regelmatig aanwezig te zijn", besluit de Burgemeester.


Een antwoord, maar tegelijkertijd wel reden voor zorg. Van den Berg: “Hoewel ik daar begrip voor heb, maak ik mij wel grote zorgen over het tekort aan wijkagenten, handhavers en politiemensen. Ik blijf daar scherp op en dat maakt maar weer duidelijk dat het belangrijk blijft om te investeren in onze veiligheid”.