Visie Hoofddorp stadscentrum

Iedereen in Hoofddorp verlangt naar een gezellig stadscentrum waar je leuk kunt winkelen, wat kunt eten en drinken en kunt uitgaan. De visie Hoofddorp stadscentrum die afgelopen week in de gemeenteraad is besproken, moet hier sturing aan geven. VVD-Raadslid Sander Blankestein zegt hierover: “Het is wederom een stap in de goede richting om een gezellig en bruisend centrum in Hoofddorp te krijgen.”

Visie Hoofddorp stadscentrum

Iedereen in Hoofddorp verlangt naar een gezellig stadscentrum waar je leuk kunt winkelen, wat kunt eten en drinken en kunt uitgaan. De visie Hoofddorp stadscentrum die afgelopen week in de gemeenteraad is besproken, moet hier sturing aan geven. Raadslid Sander Blankestein zegt hierover: “Het is wederom een stap in de goede richting om een gezellig en bruisend centrum in Hoofddorp te krijgen.”

Onderdeel van deze visie is het clusteren van horeca bij verschillende locaties. De clustering moet onder andere plaatsvinden aan de Kruisweg, Raadhuisplein en Concourslaan. Door de clustering is het de bedoeling dat horeca zich bij elkaar in de straat gaan vestigen wat bijdraagt aan een gezellig en bruisend centrum. De Concourslaan moet de uitgaansstraat van Hoofddorp worden met avond- en nachthoreca. Onder deze nachthoreca wordt verstaan kroegen en bars. Raadslid Sander Blankestein roept het college ook op om te kijken of er ruimte gemaakt kan worden voor een kleinschalige nachtclub bij de Concourslaan: “Er is ontzettend veel vraag naar een nachtclub in Hoofddorp onder jongeren, nu de gemeente de ruimte wil bieden voor een uitgaansstraat is het ook tijd dat de ruimte wordt geboden voor zo’n club”. 

De clustering van de horeca heeft wel als gevolg dat er in de toekomst parkeerplekken zullen verdwijnen aan de Concourslaan en de Kruisweg. Na het verdwijnen van de parkeerplekken aan het voormalig Aprisco terrein betekent dit nog minder parkeerplekken in het centrum. De VVD pleit daarom voor een nieuwe parkeergarage aan de rand van het centrum zodat er voldoende parkeerplekken blijven in het centrum. Het merendeel van de bezoekers wil namelijk met de auto blijven komen en daar moeten wij wel mogelijkheid toe bieden. Als deze mensen niet meer komen, dan zullen onze ondernemers dat merken.