Interview Meerradio kandidaat Nupur Kohli

22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen praat Henny Beijer voor Meermagazine van Meerradio met de kandidaten uit Haarlemmermeer. Deze keer met Nupur Kohli.

Op 22 November zijn de Tweede Kamerverkiezingen en de komende weken praat hij met de kandidaten uit de Haarlemmermeer. Vandaag praat hij met Nupur Kohli. Zij woont al 25 jaar in Badhoevedorp, is bestuurslid van VVD Haarlemmermeer en is kandidaat voor de Tweede Kamer. 

 

Henny: Gaat VVD 53 zetels halen?

Nupur: 53 is lastig te halen, maar ik kan zeker mijn boodschap voor goede zorg

Henny: de keuze politiek actief te worden nationaal?

Nupur: Ik ben arts en kom uit de gezondheidszorg en ik zie al langer dat er veel gebeurt in de zorg wat aandacht nodig heeft en daar wilde ik aan bijdragen oplossingen voor te vinden.

Henny: Een actueel probleem in de zorg is dat er zorgmijders zijn, voor een arts die politiek actief is, moet dit een uitdaging zijn.

Nupur: We moeten mensen zowel in zorg als in politiek het vertrouwen terug geven en ook transparantie bieden en daar wil ik mij voor inzetten. Zodat mensen zorg niet meer gaan vermijden.

Henny: VVD heeft lang geregeerd en nog steeds zijn er zorgmijders.

Nupur: Veel Kamerleden hebben in het verleden hun best gedaan en nu zijn wij als nieuwe gezichten weer een ander geluid en nieuwe inzichten.

Henny: welke oplossingen zouden er nu kunnen zijn voor zorgmijders, ook uit het verkiezingsprogramma van de VVD?

Nupur: Wat wij proberen te doen is goed kijken naar kwaliteit van zorg, maar ook meer gelijkwaardigheid onder zorgmedewerkers, dit is van arts tot verpleegkundige tot doktersassistent. Ook aandacht voor de mens behouden. Daarnaast inzet van digitalisering en digitale oplossingen. Ook kijken naar de kosten, maar zeker dat mensen regie hebben over welke zorg er beschikbaar is en eigen lichaam. Zo kunnen we handvaten bieden. Dit zou ook zorgmijders kunnen helpen geen zorg te vermijden en weer deel te nemen aan zorg.

 

Henny: Hiermee bedoelen we consulten via de app?

Nupur: Ja, via videobellen of via de app. Hier dragen we zorg voor privacy goed beschermd wordt. 

 

Henny: U vertelt dat u arts bent, wat doet u nu?

Nupur: Ik heb gewerkt als jeugdarts in de jeugdgezondheidszorg, ik heb nu ook mijn eigen bedrijf gestart, waar ik onder andere zorgconsultancy doe, maar ook leiderschapstrainingen geef.

Leiderschapstraining voor verschillende bedrijven en ook beschikbaar voor de zorg. Dit zal bijdragen aan oplossingen vinden. 

 

Henny: Hoe gaat u uw kandidatuur promoten, want nummer 53 is laag en daar zijn voorkeurstemmen voor nodig?

 

Nupur: Ik ga in Haarlemmermeer en in mijn eigen netwerk campagne voeren en mensen informeren over mijn kandidatuur en alle stemmen zijn mooi meegenomen. En voorkeurstemmen die halen we op. Enthousiasmeren van mensen en langs de deuren gaan, en ook online laten we ons heel erg zien. Ook als lijst als geheel is het zeker ons doel om samen te werken en om te laten zien dat wij er zijn als VVD. 

 

Henny: Bent u het type van flyeren op de markt? 

Nupur: Ik ben wel voor flyeren op de markt, maar dan de kwaliteit van het 1 op 1 gesprek. Ik vind het belangrijk te horen wat de problemen zijn en niet alleen te zenden, maar ook te luisteren. 

 

Henny: De verkiezingen komen eraan. U gaat vast nog veel campagne voeren. Als het nu niet lukt? Is het daarna weer over? 

Nupur: Voor mij is het zeker niet over na deze verkiezingen, ik ben gelukkig nog jong, en ik geloof zeker dat het doel wat ik nastreef ook een volgende verkiezing nog relevant blijft en een kans behoeft.

 

Henny: Nog los van de politieke kleur, er is een grote mogelijkheid dat de eerste vrouwelijke premier van Nederland aanstaande is, jullie lijsttrekker. Hoe krijgt die een laatste duwtje?

Nupur: Dilan je bent een topper! Je durft de juiste beslissingen te nemen. Ga ervoor we staan allemaal achter jou. 

 

Henny: Dank Nupur, veel succes!




Zet cookies aan om de video te tonen.