De VVD is blij met de voorstellen die de bouw van 416 woningen in Hoofddorp mogelijk maken.

Bouwen, bouwen, bouwen. Dat is de enige manier om voldoende woningen te realiseren. Daarom is de VVD-fractie verheugd dat het college met raadsvoorstellen is gekomen die de bouw van 416 woningen in het centrum van Hoofddorp mogelijk moeten gaan maken.

Het gaat om de om de ontwikkeling van 280 appartementen op het voormalig Aprisco terrein wat ligt tussen de Kruisweg, Nieuweweg en Prins Hendriklaan en om de ontwikkeling van 136 appartementen op de voormalige V&D locatie aan het Dik Tromplein.
 
In beide gebouwen is er echter niet alleen ruimte voor appartementen. Op de begane grond van beide gebouwen is er namelijk ruimte voor detailhandel, maar ook voor horecagelegenheden inclusief de mogelijkheid op een aanliggend terras. Een goede ontwikkeling aldus raadslid Sander Blankestein: “Beide gebouwen worden gebouwd aan pleinen in het centrum. Door het mogelijk maken van horeca aan deze pleinen met terrassen vergroten we de sfeer en gezelligheid in het stadscentrum.”
 
De enige zorg van de plannen ligt bij de parkeergelegenheid in het centrum. Zo verdwijnen er 250 parkeerplekken door de bouw op het Aprisco terrein wat nu nog een parkeerterrein is. Hierover stelde Blankestein dan ook vragen tijdens het debat aan het college. Wethouder Nobel antwoordde daarop dat er nog voldoende parkeerplekken overblijven, maar dat er wellicht te weinig plekken zijn tijdens de piekmomenten. De gemeenteraad zal waarschijnlijk nog voor de zomer worden geïnformeerd door het college over de parkeersituatie in het centrum en hier zal de VVD met een kritische blik naar kijken. Het centrum van Hoofddorp moet ten slotte goed bereikbaar blijven met de auto, want onze ondernemers moeten niet geschaad worden.