Logistiek en Haarlemmermeer horen bij elkaar

Logistiek neemt een belangrijke positie in het economisch model van onze gemeente. Het is 1 van de grote krachten waar onze economie op drijft. VVD erkent dit economisch belang en ook het belang van beeldkwaliteit.

Haarlemmermeer kenmerkt zich door de verschillende dorpen met daar tussenin open landschap en weilanden. Dit gaat ook zo blijven. We hebben als gemeente via de omgevingsvisie en beleid over werklocaties geregeld waar we wat voor bedrijvigheid willen. En ook de beeldkwaliteit is geregeld, geeft het college aan in aanloop naar het debat op donderdag 11 mei 2023. Voor datacenters is zelfs apart beleid. Dat heeft in belangrijke mate te maken met de specifieke benodigdheden voor datacenters: hoog energie- en watergebruik.

 

Logistiek neemt een belangrijke positie in het economisch model van onze gemeente. Het is 1 van de grote krachten waar onze economie op drijft. "Logistiek en Haarlemmermeer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden" geeft woordvoerder economische zaken Trudie van ‘t Hull-Bettink van onze fractie aan tijdens de sessie. VVD erkent dit economisch belang en ook het belang van beeldkwaliteit. Ook het college doet dit en bereidt zich voor op de maatregelen die het Rijk aan het treffen is om meer regie te voeren op de grootschalige bedrijven met hun invloed op de leefkwaliteit.


De VVD vindt dat wij in Haarlemmermeer voldoende waarborgen hebben voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat en tegelijkertijd met oog voor de omgeving. Daarnaast komt het rijk zeer binnenkort met extra regelgeving: 

“De vraag is dus niet of we als gemeente meer maatregelen moeten nemen, maar of dat moment nu is: aan de vooravond van een set regels die we van het rijk kunnen verwachten” aldus van ’t Hull-Bettink tijdens de sessie over verdozing in Haarlemmermeer.


Lees het artikel van HCNieuws hier