"Kritische vragen van de VVD maken bouw van starterswoningen in Zwaanshoek toch mogelijk"

De eerste 57 starterswoningen mogen worden gebouwd in Zwaanshoek na schriftelijke vragen van de VVD. De gemeente heeft een fout gemaakt bij de afwijzing en daar zijn ze door de schriftelijke vragen van de VVD op gewezen. "de gemeente heeft keurig excuses aangeboden en ik ben blij dat er gestart kan worden met de bouw van 57 starterswoningen, want daar is een enorme vraag naar. Wel moet er aandacht blijven voor de verkeersoverlast in Zwaanshoek". Aldus fractievoorzitter Beryl van Straten.

Fractievoorzitter Beryl van Straten: "Als raadslid blijft je de besluiten van het college kritisch volgen. Als er dan iets niet klopt, kan je daar vragen over stellen. Alle fracties zijn benaderd door iemand die graag starterswoningen wil bouwen bij Zwaanshoek. De gemeente had het plan afgewezen. Na zorgvuldige bestudering, zag ik ruimte en riep de afwijzing bij mij vragen op. Die heb ik gesteld en dan is het heel mooi om terug te horen dat door die vragen toch de bouw van 57 woningen alsnog mogelijk is, daar doe je het als raadslid voor!"

Lees meer over de vragen en reactie van de dorpsraad in het artikel van het Haarlems Dagblad. 

"Het is wel belangrijk dat we blijven benadrukken dat er een oplossing moet komen voor het verkeer in Zwaanshoek. Door o.a.  woningbouw aan de andere kant van de ringvaart, wordt Zwaanshoek dagelijks geteisterd door veel verkeer dat dwars door het dorp rijdt. Als VVD blijven we druk uitoefenen op het college om ook daar een oplossing voor te realiseren. Maar eerlijk is eerlijk, voor een goede oplossing hebben we een ontsluiting over de ringvaart nodig. Daar hebben we de provincie bij nodig. Wij zijn als VVD hard bezig om die voor de komende provinciale staten verkiezingen weer op de agenda te krijgen. Dan kunnen er nog meer woningen gebouwd worden en kan de verkeersoverlast, waar Zwaanshoek nu dagelijks mee te kampen heeft, aangepakt worden. " Aldus Beryl van Straten