Lokale VVD stelt vraag uit de buurt: jeugdoverlast in Badhoevedorp

Tijdens gesprekken in de buurt hebben fractieleden van de lokale VVD klachten gekregen over jeugdoverlast in Badhoevedorp.

Tijdens gesprekken in de buurt hebben fractieleden van de lokale VVD klachten gekregen over jeugdoverlast in Badhoevedorp. Dit is ons helaas niet geheel onbekend. We hebben hier eerder aandacht voor gevraagd. Toen is een duidelijke aanpak van de burgemeester gepresenteerd waarbij gesprekken met ouders van de overlastgevers wordt gevoerd, handhaving wordt ingezet maar ook onze jeugdcoaches een rol spelen.

Raadslid Katrijn Kliphuis:"in Badhoevedorp overheerst de indruk dat de handhaving afneemt. Bovendien worden mensen die de jongeren aanspreken, gevolgd naar hun huis en vervolgens moeten zij meemaken dat hun ramen met eieren worden bekogeld." 

Burgemeester Schuurmans geeft aan dat de raad binnen enkele dagen geïnformeerd wordt over de vervolg aanpak. Het college is op de hoogte van de problemen en heeft gepland ons over de aanpak te informeren. "Wij zullen de brief op onze website plaatsen, zodra we die hebben ontvangen." De Burgemeester geeft wel aan dat zij teleurgesteld is over de gesprekken met de ouders van de jongeren die overlast bezorgen. Er heeft zich nog geen ouder gemeld als "buurtouder" om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de overlast. In andere wijken in onze gemeente werkt dat juist heel goed.