De Haarlemmermeerse VVD is trots op onze inwoners en ondernemers!

Meer dan een jaar geleden plaatsten wij een advertentie om het HC Nieuws en het Witte Weekblad in Haarlemmermeer een hart onder de riem te steken en onze dank uit te spreken: “Bedankt alle zorghelden, Bedankt handhavers, Bedankt ondernemers voor hun creativiteit, Bedankt iedereen die 1,5 meter afstand houdt. Samen komen wij deze periode wel door.” Uit: HC Nieuws en Witte Weekblad Nieuw-Vennep 1 april 2020. Vandaag valt opnieuw deze krant op de deurmat met de volgende boodschap:

Ondernemers kunnen weer meer gaan ondernemen; terrassen zijn geopend, we kunnen weer naar een museum of theater. Laten we nog goed afstand van elkaar houden en handen wassen, zodat het aantal besmettingen in onze gemeente laag blijft en we allemaal kunnen genieten van een mooie zomer en van onze vrijheid!

Dat deze periode zo lang kon duren hadden ook wij niet kunnen vermoeden en dat we eigenlijk nog maar aan het begin stonden van een coronacrisis, zeker niet. Van intelligente lockdown naar versoepelingen naar een tijdelijke lockdown die veel langer duurde dan je bij “tijdelijk” kunt ver- moeden. Zelfs complete sluiting van winkels en een avond- klok zijn ons niet gespaard gebleven. Een enorme impact op ons sociaal leven, normen en waarden, sport en cultuur, onderwijs, onze ondernemers en de economie.

Toch zijn er ook mooie dingen ontstaan. We zamelden hulp- middelen in, deden boodschappen voor elkaar, zijn meer lokaal gaan kopen, ondersteunden horeca door thuis-uit-eten te gaan en we zijn experts geworden in digitaal ontmoeten. We verlangen naar een tijd dat we weer zij aan zij samen kunnen komen en: elkaar letterlijk en figuurlijk weer kunnen omhelzen. We zijn er nog niet en de laatste loodjes wegen het zwaarst. Met als groot lichtpunt de komende zomer. De cijfers over besmettingen, opnames in het ziekenhuis en de IC laten zien dat het virus op z’n retour is. We houden nog steeds zoveel mogelijk afstand en nog meer van die afschuwelijke maatregelen waar we allemaal maar al te graag van af willen.

Onze ondernemers hebben laten zien creatief en veerkrachtig te zijn. Winkeliers, kappers en andere contactberoepen kunnen gelukkig al weken weer aan de slag. Onze horeca kan ons de heerlijkste gerechten en drankjes weer laten beleven in plaats van bezorgen. We zijn nu gelukkig niet meer afhankelijk van het weer om hiervan te genieten. Wel zijn zíj afhankelijk van ons als inwoners en bezoekers en daarom is het belangrijk dat we ook het laatste stukje van deze crisis nog even volhouden. Zodat er nog verder ver- soepeld kan worden en zij niet alleen open kunnen blijven, maar ons ook weer als vanouds zonder coronamaatregelen kunnen ontvangen. We kunnen weer genieten van sport en cultuur en ons weer voorzichtig aan gaan verheugen op mooie feestjes als Mysteryland en feestweken. De luchthaven gaat langzaam weer open en we mogen weer dromen over reizen naar landen aan de andere kant van de wereld.

We doen het goed in Haarlemmermeer.

Dat hebben we samen gedaan, daarom: Hartelijk dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Een fijne zomer!

Warme groet namens de VVD Fractie,

Beryl van Straten, Erik Boscher, Henk Werner, Henriet van den Berg,

Katrijn Kliphuis, Mark Achterbergh Copier, Pieter Jan de Baat, Trudie van 't Hull-Bettink,

HAARLEMMERMEER.VVD.NL | INFO@VVDHAARLEMMERMEER.NL 

VVD HAARLEMMERMEER