Meer actie tegen afvaldumping bij brengparkjes

Afval bij wegbrengen brengparkjes om de hoek. Veel mensen doen dat gelukkig inmiddels bijna dagelijks. Het is dan ook irriritant wanneer de afvalbakken vol zijn of nog erger: afval is geplaatst naast de afvalbakken. Als VVD Haarlemmermeer staan we voor een schone, hele en veilige omgeving en daar past dit beeld niet in. Tijd dus om weer eens te vragen hoe het staat met de toegezegde vorderingen.

De fractie krijgt de afgelopen weken signalen en zien zelf ook dat de brengparkjes weer volstromen met afval wat niet meer past, omdat de bakken vol zijn en waardoor afval er naast wordt geplaatst. En dan met name het plastic afval. 

We vroegen het college welke acties kunnen we hier op verwachten en hoe het staat met het inwoners zo makkelijk mogelijk te maken een niet-volle bak in de buurt te vinden via bijv. QR-codes zoals we eerder hebben gevraagd?

 

In dit krantenartikel van HCNieuws is te lezen dat wethouder Sedee de communicatiestrategie gaat aanpassen en ook de samenwerking opzoekt met buurgemeenten om zo gerichter en beter afvalinzameling te regelen.