Jeugdoverlast Haarlemmermeer onacceptabel: meer grip en zicht op aanpak nodig

VVD is blij met de toezegging van het College dat we 2x per jaar over de aanpak van de jeugdoverlast worden geïnformeerd. VVD heeft daar om gevraagd naar aanleiding van berichtgeving in de landelijke pers. Wat de VVD betreft is die overlast onacceptabel.

Vorige week verscheen er een bericht in de landelijke pers over ernstig jeugdoverlast in Nieuw-Vennep en Badhoevedorp. Hoewel in datzelfde bericht door de burgemeester wordt aangegeven dat er allerlei acties worden ondernomen, riep dit bij de VVD de vraag op waarom wij niet meer de gebruikelijke informatie over de stand van zaken met betrekking tot de aanpak van jeugdoverlast in onze gehele gemeente ontvangen. We hebben in het verleden afgesproken dat we daar 2x per jaar over worden geïnformeerd zodat we zicht krijgen op de effectiviteit van de gekozen aanpak. 

"Wij horen toch nog steeds ernstige verhalen over mensen die gedwongen worden om sigaretten te kopen voor anderen of werknemers van een supermarkt die bedreigd worden of zelfs in elkaar geslagen. Wat de VVD betreft is dat onacceptabel in onze gemeente en daarom willen we goed op de hoogte gehouden worden wat daaraan wordt gedaan en hoe effectief dat is." aldus  fractievoorzitter Beryl van Straten.

Het College gaf aan dat er nu in de Corona berichtgeving ook over de jeugdoverlast wordt bericht maar er is tevens de toezegging gedaan dat het college zal overgaan tot aparte berichtgeving over de stand van zaken m.b.t. jeugdoverlast en de effectiviteit van de aanpak daarvan.

"Daar zijn wij blij mee", aldus Beryl van Straten, "op die manier kunnen we nog beter zicht en grip op de aanpak van jeugdoverlast houden".