Eindelijk riolering in Spoorzicht-Noord

Jarenlang lag de noordstrook van Spoorzicht er verwaarloosd bij. Maar nu kan er eindelijk actie ondernomen worden. In samenspraak met de BIZ laat de gemeente de komende jaren trottoirs, wegen en verlichting aanleggen. Maar als eerste wordt de riolering opgeknapt. Henriet van den Berg van onze fractie heeft namens het BIZ- bestuur zich daar ook al jaren hard voor gemaakt!

Spoorzicht-Noord wordt opgeknapt

Jarenlang lag de noordstrook van Spoorzicht er verwaarloosd bij.

Die situatie is ontstaan doordat de eigenaar van het bedrijventerrein in 2011 failliet is gegaan.

De curator deed er niks aan en ondernemers op Spoorzicht hebben daar veel last van.

Het BIZ bestuur van Spoorzicht heeft zich al die tijd bezig gehouden met het zoeken naar oplossingen. Henriet van den Berg van onze fractie heeft namens het BIZ- bestuur zich daar ook al jaren hard voor gemaakt!

Tot dit najaar kon de gemeente het gebied niet kopen en dus ook niet zorgen voor onderhoud van de riolering en het groen of wegen en verlichting aanleggen.

 

Maar nu kan er eindelijk actie ondernomen worden. In samenspraak met de BIZ laat de gemeente de komende jaren trottoirs, wegen en verlichting aanleggen.

Maar als eerste wordt de riolering opgeknapt. 

Wethouder Maja Ruigrok: “Dit najaar deed zich de kans voor om de openbare delen van het bedrijventerrein te kopen.

Zo kunnen we de verwaarlozing aanpakken en de situatie voor ondernemers snel verbeteren.”

 

Riolering 

De gemeente zorgt in 2021 dat de grootste problemen voor de bedrijven van Spoorzicht-Noord worden verholpen. In de eerste plaats wordt de riolering aangepakt. Want de ondernemers ervaren wateroverlast en moesten tot nu toe op eigen kosten het riool laten leegzuigen. De ondernemers van Spoorzicht hebben veel overlast van rommel en vuil vanuit Spoorzicht-Noord.

 

Foto: Claire Martens