VVD ziet kans voor impuls toerisme. Sta 60 dagen per jaar AirBnB toe bij wijze van proef!

De bezoekersaantallen in Haarlemmermeer zijn op dit moment op een absoluut minimum door de coronacrisis. Het college is vast voorbereid wanneer de markt weer aantrekt en stelt daarom de Raad een nieuw verblijfsaccomodatiebeleid voor. Er wordt ingezet op o.a. meer ruimte en variatie in kleinschalige verblijfsaccomodaties zoals B&B en AirBnB

© VVD Haarlemmermeer

Er wordt nu ruimte geboden voor AirBnB’s. Tot nu toe was die mogelijkheid er officieel niet. De mogelijkheid die het college voorstelt is om gedurende maximaal 30 dagen per jaar je eigen woning/kamer aan te bieden voor AirBnB. 

Wat de VVD betreft, zou het ruimer mogen. We willen immers meer toeristen verleiden om naar onze mooie gemeente te komen.

Daarom riep Pieter-Jan de Baat de Raad op om niet direct in te zetten op het strenge maximum van 30 dagen, maar in te zetten op de mogelijkheid om maximaal 60 dagen per jaar je woning/kamer via AirBnB aan te bieden.

 

De Haarlemmermeerse VVD ziet een proef om te kijken of 60 dagen in plaats van 30 dagen wenselijk is, wel zitten. Er komt dan meer ruimte in aanbod en het kan een stimulans zijn om het toerisme dat weer op gang moet komen. 
Wij zien wel kansen voor B&B’s langs de ringvaart en opbloeiende waterrecreatie!