Simone Richardson kandidaat Tweede Kamerlid

Sport is mijn passie en heeft mij altijd veel gegeven. Als sporter, coach, vrijwilliger en professional. Ik vind het daarom belangrijk om iets terug te doen.

Mijn naam is Simone Richardson, 48 jaar en sinds begin december mag ik mij kandidaat Tweede Kamerlid noemen voor de VVD. Ik sta op plek 47 (van de conceptlijst). Sinds 2008 woon ik met veel plezier in Lijnden aan de prachtige Ringvaart. En hoewel ik voor mijn werk afgelopen jaren veel regionaal en landelijk onderweg ben geweest, mijn partner in Den Haag woont, is mijn dijkwoning echt een heerlijke plek om te zijn. 

 

Nederland is een prachtig land waar vele culturen samenkomen en waar we in vrijheid kunnen leven. Een land dat je de kansen biedt om je eigen leven te leiden, waar je mag zijn wie je bent en worden wie je wilt zijn. Ook al is dat niet altijd even vanzelfsprekend en gemakkelijk, weet ik uit eigen ervaring.

 

Ik ben opgegroeid in Hengelo (Overijssel), in een gezin met een Nederlandse moeder, Antilliaanse vader en twee zusjes. En hoewel de financiële middelen beperkt waren, werden wij erg gestimuleerd een goede opleiding te volgen zodat we zoveel mogelijk op onze eigen benen konden staan.

 

De liefde voor sport en bewegen nam ik over van mijn beide ouders. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de lijnen van de volleybal en atletiek. Sport heeft mij veel gegeven zoals winnen, verliezen, samenwerken, zelfvertrouwen, ergens helemaal voor gaan en hechte vriendschappen. Belangrijke waarden die tot op de dag van vandaag ook centraal voor mij staan. 

 

Sport is altijd mijn passie gebleven, de studie bewegingswetenschappen (Groningen) was dan ook een logische keuze en vormde de start van mijn loopbaan in de sport. Al meer dan 30 jaar werk ik in de sportsector als coach, vrijwilliger, directeur, bestuurder en professional. In het bedrijfsleven en (semi)overheid. Heb gewerkt bij de gemeente Doetinchem, NOC*NSF, Nederlandse Rugby Bond, Le Champion en de laatste vijf jaar voor mijn eigen bedrijf SR Sport Consult. Leidde sportorganisaties en grootschalige evenementen als de Dam tot Damloop, Amsterdam Marathon, start Giro d’Italia Gelderland, EK Heren en Vrouwen Voetbal. Hierbij ging het niet alleen om de sport, maar juist om gezondheid, de maatschappelijke en economische impact van sport en bewegen voor de samenleving en de samenleving in beweging brengen. 

 

Sport is mijn passie en heeft mij altijd veel gegeven. Als sporter, coach, vrijwilliger en professional. Ik vind het daarom belangrijk om iets terug te doen. Enerzijds door mij vol in te zetten voor sport-, culturele- en maatschappelijke organisaties. Anderzijds door jongeren te steunen en coachen in hun zoektocht naar hun maatschappelijke carrière. Ik hoop hen te motiveren in het creëren en pakken van eigen kansen voor verdere ontwikkeling en groei. Zij blijven daar zelf verantwoordelijk voor. En tegelijkertijd verdien je een steuntje in de rug als dat nodig is, zoals ik dat zelf heb ervaren. Dat is waarom de VVD goed bij mij past. 

 

Maar ik wil meer doen, meer terug doen. Juist nu, in deze coronatijd, waarin een goede gezondheid, fit zijn, zo belangrijk is. Ik wil mij inzetten voor een gezonde samenleving. En ik wil mij hardmaken voor de jeugd, onze toekomst, door het belang van excellent onderwijs voor iedereen te onderstrepen en hen steun te bieden waar nodig. In de Tweede Kamer, de plek waar de keuzes gemaakt worden, wil ik mij vanuit de VVD daar in de volle breedte voor inzetten. 

 

 

Simone Richardson

Lijnden, december 2020