Walk ’n Talk met Pleunie Groen: Bouwen in de evenementenbranche

Met de serie Walk ’n Talk Economics gaan we samen op pad. Loop je mee? Deze serie interviews met verschillende ondernemers uit uiteenlopende branches loopt tot en met het einde van het jaar. Wil je graag je verhaal kwijt of zie jij graag een bepaalde vraag beantwoord? Laat het ons weten! Je kunt hiervoor contact opnemen met onze woordvoerder economische zaken Trudie van ’t Hull-Bettink.

Pleunie Groen is een zelfstandig ondernemer zonder personeel, een zzp’er zoals dat heet. Haar cv laat zien dat ze een echte doener is, ogen openhoudt voor kansen en veel interessant vindt. Van toiletpapierimporteur, initiatiefnemer van eindregie.nl (organiseer je eigen uitvaart), productieassistent bij tv-shows tot nu: organisator van bouwevents.

 

Ik volg Pleunie eigenlijk al heel lang. We hadden wederzijdse vrienden in onze middelbareschooltijd en komen elkaar van tijd tot tijd tegen in de verschillende functies en rollen die wij beiden hebben (gehad). Walk ’n Talk geeft een mooie aanleiding om weer eens bij te praten. We spreken af op een bouwlocatie in Nieuw-Vennep. Binnenkort worden er 29 bedrijfsunits opgeleverd van project Het Spoorzicht in de Luzernestraat. ‘Gewoon Pleun – Events & More’ regelt hiervoor de communicatie, marketing en events. Dit in de vorm van drukwerk, website, marketingacties en events om het contact met de kopers op belangrijke momenten feestelijk te maken – bijvoorbeeld bij de eerste paal of het oplevermoment. 

 

Bouwevents is iets waar Pleunie zich door de jaren heen in heeft gespecialiseerd.

Met zo een diverse achtergrond: “Hoe beland je daar in?” Dat is dan ook een vraag die ik haar stel. Het is zo specifiek voor een allesdoener. Dit blijkt dan ook precies de bedoeling. Focus voor meer succes. En dan niet in de laatste plaats voor zichzelf. 

 

‘Gewoon Pleun’ was eerst ‘Puntjes op de IE. ‘Puntjes op de IE’ was het bedrijf dat Pleunie gestart is met een cocktail in haar hand aan de rand van het zwembad op Kreta. Klaar met haar relatie, klaar met haar baan bij Endemol en klaar voor een eigen bedrijf. Onder enige tijdsdruk om een opdracht te vinden en voor inkomen te zorgen was in het begin elke opdracht welkom. Van officemanagement tot events. 

Verleid door het succes van geld verdienen, veel werken, vele opdrachten verder kwam het besef dat er meer is dan dat. Dat was dan ook het moment dat zij de focus op geld verdienen heeft verlegd naar “doen-wat-ik-leuk-vind-en-op-mijn-manier”. “Het is me gelukt om mijn klanten zo te sturen dat ik nu alleen nog werk doe wat ík wil!” Met deze omslag is zij een, voor haar, toekomstbestendig pad ingeslagen.

Via via is zij terecht gekomen in de bouwwereld en kan zij daar haar kennis en ervaring uit diverse achtergronden combineren in succesvolle bouwevents. 

 

..en toen coronacrisis

Kennis blijft ze echter wel uitbreiden en ondernemers-voelsprieten blijven uitstaan. Iets wat zeer van pas komt in deze tijden van coronacrisis. Hoewel de bouwwereld doorgaat, kunnen bouwevenementen nu niet op dezelfde manier als voorheen plaatsvinden. Contactmomenten met kopers vinden nu op afstand plaats. 

 

Begin dit jaar stond de agenda van maart tot en met september nog helemaal vol met nog een aantal weken ertussen voor zomervakantie. Begin maart was die in één klap leeg. Voor Pleunie eigenlijk een uitkomst met de bijkomende functie: ‘juf-aan-huis’. Het wegvallen gaf de rust om hier voldoende aandacht aan te kunnen geven. 

 

Bouwevenementen hebben inmiddels –tijdelijk – plaatsgemaakt voor aandacht aan kopers door pakketten te verspreiden met bijvoorbeeld producten van lokale ondernemers of borrelboxen. Daar draait Pleunie haar hand niet voor om, maar ondertussen heeft ze zichzelf ook wat anders aangeleerd: Masseren. Een heel andere kant van Pleunie, die ze toepast onder de naam ‘Gewoon Massage’. Een mooie aanvulling dat naast Gewoon Pleun nu in coronatijd goed van pas komt.

Met Gewoon Pleun – Events & More, dat inmiddels 12 jaar bestaat, blijft Pleunie “gewoon” doorgaan. Iets dat ik zeker niet gewóón vind. Ze doet het met een hart voor Haarlemmermeer, ondernemen en ontdekken van nieuwe kansen óok in coronatijd.