Kansen vergroten voor een mooie ondernemende kerstperiode

Om lokale ondernemers voorafgaand aan de voor hen belangrijke kerstperiode zoveel mogelijk ruimte te geven om te kunnen ondernemen , vraagt Haarlemmermeers VVD raadslid Trudie van ‘t Hull-Bettink het college letterlijk meer ruimte.

De decembermaand is dichtbij en dit is voor ondernemers een belangrijke maand. We zitten nu met zijn allen in een gedeeltelijke lockdown om zoveel mogelijk sociaal verkeer te beperken en het virus in te dammen. Tegen de tijd dat er hopelijk verbetering te signaleren is in het aantal besmettingen en maatregelen weer versoepeld kunnen worden, staat de kerst al voor de deur. 
Ons raadslid Trudie van ’t Hull-Bettink: “De winkelervaring met kerst zal anders zijn. Met drommen mensen slenteren over een kerstmarkt en allemaal tegelijk winkelen voor de laatste kerstinkopen zit er waarschijnlijk niet in. Minder mensen mogen in een winkel en een en ander zal zoveel mogelijk verspreid moeten worden. Om die mogelijkheid te creëren, is het zoeken naar een oplossing om óok de ondernemers zoveel mogelijk een mooie kerstperiode te laten hebben.” 

Door de gemiste omzetten dit jaar en daardoor onzekere toekomst zijn de normaliter hoge december omzetten nu hard nodig om de toekomst veilig te kunnen stellen. Maar door de aanhoudende gezondheidscrisis en de nodige maatregelen die daarmee gemoeid gaan kunnen niet alle lokale ondernemers in de koude december maand een veilige winkelervaring bieden. Ze hebben hier simpelweg te weinig uitstallings- en winkelruimte voor. Hierdoor is de kans groot dat Haarlemmermeerders hun inkopen elders gaan doen om drukte te vermijden. Met het risico dat zij deze hoognodige omzetten gaan mislopen. De Haarlemmermeerse VVD wil de lokale ondernemers helpen door meer ruimte te geven. Zodat Haarlemmermeerders op een veilige manier hun feestboodschappen kunnen doen bij de lokale ondernemer.

 

In de vragen die van ’t Hull-Bettink aan het college stelt, vraagt zij het college te kijken naar verruimingen in regelgeving om de ondernemers te helpen. Zodat het bijvoorbeeld ook mogelijk is om extra wintermarkten te organiseren of bijvoorbeeld kraampjes toe te staan voor de winkel (in de buitenlucht). 


Zie hier de schriftelijke vragen

Zie hier het artikel dat HCNieuws daar over heeft gepubliceerd