Walk ’n Talk Economics met William Reitsma: Van winkel naar RD ICT & Events

Met de serie Walk ’n Talk Economics gaan we samen op pad. Loop je mee? Deze serie interviews met verschillende ondernemers uit uiteenlopende branches loopt tot en met het einde van het jaar. Wil je graag je verhaal kwijt of zie jij graag een bepaalde vraag beantwoord? Laat het ons weten! Je kunt hier voor contact opnemen met onze woordvoerder economische zaken Trudie van ’t Hull-Bettink.

De serie “Walk ’n Talk Economics” start met William Reitsma. Een mooie aanleiding om met deze bijzondere ondernemer uit Haarlemmermeer te spreken.

 

De meesten kennen William van RD Computers. Dat hij daarnaast ook samen met de landelijk bekende Gaston Starreveld al jaren werkt aan allerlei events, is misschien wat minder bekend. William heeft vele talenten. Dat hij deze ook weet te benutten, blijkt wel gedurende ons gesprek.

 

We hebben afgesproken bij zijn kantoor in de Wijkermeerstraat in Hoofddorp. Het pand waar hij al een tijd zit en hij nu aangepast heeft voor de nieuwe plannen waar hij aan werkt. Aangezien het toch wel lunchtijd is en wandelen op onze agenda staat, belt William 10 minuten voor de afgesproken tijd en verplaatsen we de afspraak naar het Hoofddorpse wandelbos of wel het toekomstige Stadspark Hoofddorp waar we ook wat kunnen eten. 

Een mooie omgeving dat voorbeeld staat voor een nieuwe tijd en benutten van kansen die we hebben.

Ik bedenk me onderweg ernaartoe: “William is flexibel en beweegt graag mee met wat er op het moment speelt. Dat is vast een handige eigenschap voor de continue veranderende economische tijden.”

 

Dat blijkt ook wel wanneer we aan het wandelen zijn en hij me vertelt waar hij vandaan komt en waar hij nu staat. “RD” wat nu nog onderdeel uitmaakt van zijn bedrijfsnaam, staat voor “Reitsma Design”. Hij is ooit begonnen als webdesigner. Klanten vroegen hem, omdat hij iets “IT-igs” deed of hij ze dan ook kon helpen aan een computer en andere hardware. Meebewegend met de vraag ontstond zo RD Computers.
Naast dit specialisme heeft William ook altijd een passie gehad voor muziek. Als vaste DJ van het Meerbusiness Gala en andere evenementen beweegt hij zich ook graag en met succes in de entertainment wereld. Met zijn bulderende stem vonden hij en Gaston elkaar en werken al jaren samen aan de “Christmas Show” met namen als Carlo Boszhard en Buddy Vedder uit bekend Nederland.

Een bijzondere combinatie van schijnbaar twee uitersten. IT-ers zijn toch altijd wat meer naar binnen gekeerd en de entertainment-wereld is allesbehalve dát.
Dat deze twee werelden wel goed samen kunnen, bewijst William al jaren en met de laatste ontwikkelingen van zijn bedrijf is de link duidelijker dan ooit. En eigenlijk dánkzij de coronacrisis. 
Hoewel de meeste bedrijven na de ‘intelligente lockdown’ alweer opgestart zijn en zo goed als het gaat verder bouwen aan hun toekomst, ligt de evenementenwereld nog steeds op zijn gat. Dat dit niet alleen maar ellende is, vertelt William me onderweg.

Ook voor William betekende corona dat het stil werd op evenementen vlak. Voor hem de kans om een plan wat al járen op de plank lag, leven in te blazen met zijn evenementenpartner Gaston: het opzetten van een radiostation met non-stop muziek van de laatste hits, klassiekers tot Nederlandstalige nummers. Lekker gevarieerd en anders dan er tot nu toe op FM-frequentie hoorbaar is. Radio Het Stamcafé is zo geboren. Naast dit radiostation heeft het “Events” gedeelte nog meer lading gekregen door de nieuwe livestream studio vanuit waar een nieuwe klantentak kan worden aangeboord. Zo is het mogelijk om tijdens je verblijf op een bekend Nederlands vakantiepark-keten ’s avonds live sámen met Gaston spelletjes te spelen vanuit je luie stoel. 
Radio en televisie, een hoop techniek en veel entertainment. Vanaf nu vloeit dat samen natuurlijk in elkaar over in 1 bedrijf: RD ICT & Events.
Een verrassende combinatie dankzij de ondernemersmentaliteit van William Reitsma zelf en ook van zijn medewerkers, zijn netwerk én een beetje corona. Na dit verhaal ben ik des te nieuwsgieriger hoe andere bedrijven uit de crisis gaan komen. RD ICT & Events heeft in ieder geval een mooie, enthousiasmerende en hoopgevende indruk op mij achtergelaten.