Een dank voor de helden

Het corona virus raakt ons allemaal. Iedereen kan wel wat steun gebruiken. Met 1,5 meter afstand van elkaar verandert het contact en ontmoeten we elkaar op een andere manier. Voor politie en handhavers soms een moeilijke taak erbij om erop toe te zien dat de regels worden nageleefd. Het dagelijks leven staat totaal op z’n kop en onze sociale contacten bestaan vooral vanuit huis. We doen dit zodat iedereen de zorg kan krijgen, die nodig is om onze ouderen en kwetsbaren te beschermen. Maar tegelijkertijd betekent dit meer sociale isolatie voor hen. Ook ondernemers hebben het zwaar te verduren in deze tijd waarin iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. Toch zijn er nog altijd dingen die we wél kunnen doen en vooral ook moeten doen, zodat we straks samen sterk uit deze crisis komen!

We zien mooie initiatieven tot stand komen om ervoor te zorgen dat onze zorghelden hun werk kunnen doen. Heel belangrijk en goed om te zien dat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat benodigde beschermende materialen worden ingezameld. Samen zorgen we ervoor dat de medemens in de zorg na een lange dienst niet meer in de rij hoeft te staan (door boodschappen voor hen mee te nemen). Maar ook dat zij niet misgrijpen in de winkel omdat de rest hen al voor is geweest. 
 
Hoe kunnen we samen deze situatie dan toch een beetje aangenamer maken en tegelijkertijd onze ondernemers ondersteunen?
Blijf bestellen bij onze eigen winkeliers, voor jezelf, familie of vrienden. Zo steun je niet alleen onze lokale middenstand, maar kun je ook anderen verrassen met een cadeau of een mooi moment.
Of ga bijvoorbeeld samen thuis-uit-dineren. Veel Haarlemmermeerse horecazaken bezorgen of er kan op een veilige manier worden afgehaald. Steun onze horeca en maak hier gebruik van.
Verras je vrienden, grootouders, ouders met een bloemetje van je bloemist om de hoek. Laat van je horen via de telefoon, per post of ontmoet elkaar online in een videogesprek. Blijf met elkaar in gesprek en laat van je horen.

Warme groet namens de VVD Fractie,

 
Beryl van Straten

Erik Boscher      

Henk Werner                    

Henriët van den Berg    

Katrijn Kliphuis                

Mark Achterberg-Copier           

Pieter Jan de Baat        

Trudie van ’t Hull-Bettink
 

Klik hier om te zien hoe deze tekst gepubliceerd is in het HC Nieuws en Witte Weekblad