Even op adem komen voor ondernemers

Direct na de eerste maatregelen om de uitbraak van het corona virus zoveel mogelijk te controleren, heeft raadslid Trudie van ’t Hull-Bettink van onze fractie er 2 weken terug bij het college op aangedrongen om ook lokale maatregelen te treffen om onze ondernemers te steunen in deze tijd.

© Trudie van ‘t Hull-Bettink

“Onze ondernemers hebben altijd gezorgd voor een sterke lokale economie. Een economie die nu door de benodigde maatregelen die we samen moeten nemen voor onze gezondheid onder druk komt te staan.”

Door de verandering in ons levenspatroon en het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven, hebben deze maatregelen namelijk direct gevolgen voor onder andere onze winkeliers en horeca. 

“Vanuit de rijksoverheid is reeds een noodpakket ter ondersteuning bekendgemaakt en zoals we nu kunnen lezen in de beantwoording op de vragen die wij hebben gesteld, is er ook zeker een en ander mogelijk op gemeentelijk niveau.” Aldus van ’t Hull-Bettink. 

 

De vraag om “meer lucht voor onze ondernemers” te scheppen, is gehoord. Het zijn tijdelijke maatregelen en of het hier bij blijft, moeten we blijven monitoren.

 

Dit is wat er, mede naar aanleiding van onze vragen, op dit moment in ieder geval is geregeld.Zie ook: Financiële ondersteuning ondernemers Gemeente Haarlemmermeer