Haarlemmermeerse VVD bij Boomfeestdag 2019

Namens de Haarlemmermeerse VVD fractie was Trudie van ’t Hull-Bettink vandaag bij de 63e Nationale Boomfeestdag die dit jaar in gemeente Haarlemmermeer in Park21 werd gehouden.

De eerste boom werd al rond 9.00 geplant door burgemeester Onno Hoes, Commissaris van de Koning Arthur van Dijk, voorzitter Boomfeestdag Albert Verlinde, voorzitter klimaatberaad Ed Nijpels, minister Carola Schouten én kinderburgemeester Julia Pieters.

 

Aan de met gras beklede klimaattafels hebben de kinderen samen met de aanwezige politici ideeën bedacht voor de KinderKlimaat-deal, die kinderburgemeester Julia dezelfde middag uit zal reiken in Den Haag. Kinderen hebben ten slotte de toekomst!
Onze tafel vond het een goed idee om ervoor te zorgen dat in alle dorpen van Haarlemmermeer een tiny forest komt waar bijvoorbeeld bij elke geboorte een boom wordt geplant. 

Het is met recht een feestdag en zeker voor de 350 schoolkinderen die er waren. Bomen planten, met laarzen in de modder en een optreden van jongensband Fource maakten het ontstuimige weer de moeite waard om te trotseren.