VVD in de bres voor blauwe zone in Halfweg

Afgelopen donderdag heeft VVD Haarlemmermeer vragen gesteld aan het college over de aanhoudende parkeerperikelen om en nabij het station Zwanenburg-Halfweg. Zowel bewoners als de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg vragen zich af waar de toegezegde blauwe zone blijft. Wethouder Ruigrok van verkeer en vervoer heeft goed nieuws: in het tweede kwartaal van 2019 wordt de blauwe zone in Halfweg gerealiseerd.

(Foto: Karin Marcus)

Aanleiding voor de vragen was de noodoproep van Karin Marcus, die als ondernemer aan de Spaarndammerstraat een lunchroom ‘Koffie bij Kaatje’ onderneemt. Karin geeft aan dat ze door de parkeerproblematiek economische schade lijdt en dat ze al twee jaar probeert een blauwe zone voor haar deur te krijgen. Ook leidt de plaatselijke problematiek tot verkeersgevaarlijke situaties, zoals slecht zicht vanaf het fietspad door foutgeparkeerde auto’s. 

Raadslid Achterbergh-Copier stelde vragen aan de wethouder: “Conclusie is dat deze ondernemer niet veel langer meer kan wachten.” Op de vraag wanneer de de blauwe zone wordt gerealiseerd, kon wethouder Ruigrok positief nieuws brengen. De blauwe zone wordt in twee fasen gerealiseerd. Eerst ten noorden van de Haarlemmerweg (N200) en in fase 2 de zuidkant van de N200. Voor de lokale onderneming wordt naar een tussentijdse oplossing gezocht in samenspraak met handhaving, de gebiedsmanager en de wijkagent.