Staatssecretaris Barbara Visser op bezoek bij AAR

Gisteren heeft Barbara Visser op uitnodiging van de fractie een bezoek gebracht aan het bedrijf AAR Aircraft Component Services in Hoofddorp

Bliksembezoek VVD-defensiestaatssecretaris aan Hoofddorp

Technische hotspot AAR Aircraft Services uniek in onderhoud vliegtuigcomponenten

Hoofddorp – Dat de afdeling VVD Haarlemmermeer met name ook het lokale bedrijfsleven in het vizier heeft, werd afgelopen woensdag 20 februari nog eens onderstreept tijdens het korte werkbezoek dat VVD-staatssecretaris Barbara Visser bracht aan het aan de Kruisweg/Rijnlanderweg gelegen technische bedrijf AAR Aircraft Services. General manager Eric Bron: “Ik werd pas enkele dagen ervoor geïnformeerd door wethouder Jurgen Nobel over haar bezoek omdat zij wilde weten wat wij precies voor militaire vliegtuigen zoals de F16 doen aan onderhoud en reparaties.”

Daar waar binnen het bedrijf AAR met name mannen werken die bevlogen zijn van techniek inzake onderhoud en reparaties van commerciële en militaire vliegtuigen, toonde Visser zich als vrouw uitermate deskundig en stelde zij volgens Bron ter zake kundige vragen: “Wij maken deel uit van een wereldwijde AAR organisatie met 6.000 medewerkers waarvan er hier in Hoofddorp 135 zitten. De totale omzet bedroeg vorig jaar 1,8 miljard dollar en wij in Hoofddorp hadden daarin een aandeel van 36 miljoen. Wij zitten hier al 45 jaar op deze locatie, die voorheen ooit een caravanstalling was maar waar ook de catering van Martinair was gevestigd. ”De staatssecretaris kreeg als informatie dat de militaire markt voor AAR een zeer interessante is maar geen eenvoudige.

Directeur Bron: “De F16 is voor ons een dankbaar toestel en hoeven we wereldwijd beslist nog niet af te schrijven. Ook elders in de wereld zijner vestigingen van ons concern waar dit toestel nog steeds uitstekend wordt onderhouden. Ons beursgenoteerd bedrijf werkt in zo’n honderd landen waaronder Amerika, de hoofdvestiging, Europa, Australië en Azië en sinds kort in India.”

Het begeleidend lokale VVD-team was positief over het bezoek van de staatssecretaris. Raadslid Pieter-Jan de Baat: “Juist in de aanloop naar de Provinciale Verkiezingen is het belangrijk dat wij als afdeling Haarlemmermeer laten zien dat het lokale bedrijfsleven alle aandacht verdient. Wij zijn blij dat Barbara Visser onze uitnodiging om te komen heeft geaccepteerd want als politieke partij zijn wij zeer er uitermate trots op dat wij in onze gemeente een groot aantal (inter)nationale bedrijven hebben en als er dan ook enkele zijn die vooral als het om veiligheid gaat mooi werk verzetten, is dat geweldig. Maar bekend is dat wij uiteraard ook voor zzp’ers en mkb-bedrijven alle waardering hebben.


Jan van Grondelle