Raadslid Mark Achterbergh-Copier stelt vragen naar aanleiding van de Nashville-verklaring

Deze week heeft VVD-raadslid Mark Achterbergh-Copier schriftelijke vragen aan het college gesteld over de Nashville-verklaring.

“De verklaring veroorzaakt namelijk veel maatschappelijke onrust, onvrede en frustratie binnen onder andere de LHBT+ gemeenschap.” De verklaring, waarin homofobe en transfobe passages staan, is door honderden predikanten getekend.

Achterbergh geeft ook aan dat het Openbaar Ministerie inmiddels onderzoek doet naar de strafbaarheid van de verklaring. “Discriminatie en uitsluiting van minderheden zijn verwerpelijk en passen niet binnen de inclusieve cultuur van onze gemeente Haarlemmermeer. De VVD Haarlemmermeer ziet daarom graag dat de gemeente elke vorm van discriminatie en/of uitsluiting tegengaat.” Zo stelt Achterbergh de vraag of het college bereid is om te onderzoeken welke personen of organisaties in Haarlemmermeer het document hebben ondertekend en zo ja, of de gemeente dan met deze groep in gesprek wil gaan. “De gemeente moet ook met deze groepen in dialoog blijven gaan.” Achterbergh roept het college op om maatregelen te nemen tegen subsidiegerechtigde organisaties die in Haarlemmermeer zijn gevestigd en zich verbonden hebben aan de verklaring.