Politiek cafe: Veiligheid, terrorisme & vluchtelingen

Iedereen welkom bij een interessant politiek café met als thema veiligheid, terrorisme en vluchtelingen. In verkiezingstijd een boeiende avond met als gastsprekers Frederiek Schouwenaar, Hans Molenaar en Sven Koopmans.

Frederiek is werkzaam als senior adviseur bij de Korpsstaf van de Nationale Politie. Hans is als kolonel werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Sven is voor de VVD kandidaat voor de Tweede Kamer en staat op nummer 33. Hij heeft als vredesonderhandelaar bij de Verenigde Naties ervaring opgedaan en heeft in het Midden Oosten en Afrika de wereld leren kennen.


Met deze unieke sprekers kunnen we in discussie gaan over het actuele onderwerp veiligheid. Hoe is het gesteld met de relatie van vluchtelingen en terrorisme en is het ontstane beeld terecht? De recente aanslagen op de kerstmarkt in Duitsland en de afgelopen tijd in Europa roepen veel vragen op. En hoe veilig is de luchthaven Schiphol en kan de Koninklijke Marechaussee de veiligheid nog overzien?


Is Nederland voldoende voorbereid op de dreiging van terrorisme?


Dick Schoof , Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid naar buiten dat criminelen en jihadisten steeds vaker samenwerken. Jihadisten komen sneller aan wapens en verwevenheid tussen de onderwereld en jihadisme is iets van de laatste tijd. Als Syriëgangers terug komen weten ze waar ze aan spullen en diensten moeten komen, aldus Dick Schoof.


Kortom een interessant onderwerp waarbij iedereen welkom is om gewoon te luisteren of vragen te stellen. Politiek Café op dinsdagavond 7 februari 2017, inloop vanaf 19.45 uur en aanvang 20.00 uur in Papa’s Beach House , IJweg 961, 2131LV Hoofddorp. Na afloop liberale netwerk borrel met de aanwezigheid van de VVD wethouders Adam Elzakalai en Derk Reneman.