Wim Dikkes

Ik ben 52 jaar en woon vanaf 1998 in Hoofddorp. 

Geboren in Amsterdam ben ik in 1998 naar Hoofddorp gekomen en inmiddels kan ik zeggen dat dit mijn thuis is. 

Een mooie stad met veel mogelijkheden. Van een mooi winkelcentrum, recreatiemogelijkheden tot goede sportfaciliteiten.

Haarlemmermeer heeft het en daar kunnen we trots op zijn.


Veel is goed maar het kan altijd nog iets beter.

En als je vindt dat er dingen beter kunnen, dan moet je daar ook zelf je steentje aan bijdragen. Daarom ben ik al heel lang actief als vrijwilliger bij diverse instellingen. Bij sportverenigingen, op de basisschool van mijn zoon of als ondersteuning bij evenementen. Ik vind het belangrijk dat als je kunt, je iets bijdraagt aan de maatschappij.

Ik werk als interim-manager voor gemeenten. Zo heb ik de laatste jaren veel ervaring opgedaan met de problematiek van gemeenten. De gemeente is voor veel verantwoordelijk, maar heeft geen onbeperkte middelen. 

De gemeente, de politiek en de inwoners moeten samen dingen oppakken en verbeteren.

Onder andere veiligheid, goede (jeugd)zorg en een goed leefklimaat zijn belangrijk voor de inwoners. Hier moeten we mee aan de slag! En bij de VVD vind ik dat terug.

Er moeten samen met de inwoners afwegingen gemaakt worden: niet alles kan tegelijk. Belangen moeten afgewogen worden en met mijn ervaring kan ik daar een steentje aan bijdragen. 
Uitleggen waarom we welke keuzes maken is belangrijk en daarvoor moeten we met elkaar in contact te komen en blijven. Ik wil bereikbaar zijn voor inwoners om oplossingen te zoeken. Hoe kunnen we iets bereiken. En wat is daarvoor nodig. De politiek moet niet denken voor de inwoners maar moet meedenken met inwoners. 

 

Belangrijke zaken voor de Haarlemmermeer als voldoende woningen, veiligheid en goede zorg moeten we samen bereiken. We moeten onze gemeente nog mooier doorgeven aan onze kinderen dan hij nu al is. En daarvoor moeten we ook in de politiek samenwerken.

Integer met elkaar omgaan en samen datgene doen wat het beste is voor de gemeente en haar inwoners.


Portefeuille:

Bedrijfsvoering en P&O