Mark Achterbergh-Copier

Wonen in Haarlemmermeer is heerlijk. In Halfweg-Zwanenburg heb je alles binnen handbereik. Je kunt heerlijk shoppen in het nieuwe Outletcentrum in Halfweg. Ik loop graag met mijn hond in het groene Spaarnwoude voor ontspanning. Als ik naar onze buren Amsterdam of Haarlem wil, dan pak ik de trein en ben ik binnen 10 minuten in de binnenstad. Ik woon dan ook met veel plezier met mijn man in Halfweg. Het gaat goed, maar het kan natuurlijk altijd beter.

Als je ergens iets van vindt, dan moet je er ook iets mee doen. Daarom ben ik sinds 2019 raadslid geworden in de gemeente Haarlemmermeer. De ruimte is schaars in de randstad. Ook in Haarlemmermeer wordt de ruimte steeds kostbaarder. Daarom zet ik mij als woordvoerder Ruimtelijke Ordening in om een goede balans te vinden tussen wonen, werken en recreëren. Het nijpende woningtekort is daarbij natuurlijk een belangrijk punt! Daarbij vind ik veiligheid van cruciaal belang. Ik werk nu ruim 17 jaar bij de politie en zie dat het belangrijk is om goed met de bewoners te blijven praten over dit thema. Samen houden we Haarlemmermeer veilig en daar zet ik mij voor de volle 100 % voor in.  

Een wijk hoort schoon, heel en veilig te zijn. Onze wijken zijn echter niet altijd schoon, onder meer door illegale afvaldumpingen. Daar moeten we zoveel als mogelijk wat tegen doen. Investeren in een goed afvalbeleid en het aanpakken van illegale dumpers is voor mij belangrijk. Wie wil er nou in een vieze straat wonen of door een chemisch vervuild recreatiepark lopen? Daarbij zet ik mij als woordvoerder Werk en Inkomen in om onze hardwerkende inwoners en ondernemers te ondersteunen, juist als hun werk wegvalt en ze afhankelijk worden van sociale voorzieningen. Doordat we inzetten op ‘van werk naar werk’ houden we mensen betrokken bij onze maatschappij. Werken loont, geeft zingeving en de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. 

In mijn rol als volksvertegenwoordiger vind ik lokale contacten en meningen erg belangrijk. Wilt u contact met mij? Schroom dan niet om mij een bericht te sturen op mark.achterbergh@gmail.com.


Mark Achterbergh-Copier


Portefeuilles:


Afvalbeleid

Ruimtelijke Ordening

Werk en Inkomen