Marco Jonkhout

Mijn naam is Marco Jonkhout en ben woonachtig in Hoofddorp in de wijk toolenburg. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en ben in het dagelijks leven werkzaam in de Human Resources. In de periode 2010-2014 was ik reeds raadslid voor VVD Haarlemmermeer, en door het vertrek van Agnita Bok uit de fractie ben ik sinds 27 oktober 2016 wederom lid van de gemeenteraad.

De reden om mij in te zetten voor VVD Haarlemmermeer is gelegen in het feit dat het woord vrijheid niet alleen in de naam zit maar dat het net als bij in het DNA van de partij zit. Natuurlijk moeten er regels en wetten vanuit de overheid uitgevaardigd en gehandhaaft worden  maar deze moeten minimaal belemmerend zijn voor ons als burgers. Een overheid moet faciliteren en niet domineren.

 

De vrijheid van de één moet de vrijheid van de ander natuurlijk niet beperken en daarom moet er stevig worden opgetreden tegen alle vormen van criminaliteit, overlast en misbruik. De Haarlemmermeer is een geweldige gemeente om in te wonen maar er is altijd ruimte voor verbetering en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

 

Persoonlijk geloof ik niet in de kloof tussen politiek en burger en op gemeentelijk niveau al helemaal niet. Ik wil u in ieder geval graag ontmoeten dus spreek mij gewoon wanneer u mij ziet om iets te delen of te bespreken. Via email kan natuurlijk ook m.jonkhout@quicknet.nl.